T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / MERKEZ - Kayırlı Hacı Merdan Kaplan İlkokulu

TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

         Kayırlı Hacı Merdan Kaplan İlkokulu´nun temeli 04/06/2012 Pazartesi günü il milli eğitim müdür yardımcımız İsmail KARACAN, belediye başkanımız Aşir YÜCEL, okul müdürümüz Mustafa TOŞUR ve Kaplan Pirinç Metal adına Mustafa KAPLAN ile Bünyamin KAPLAN’ın katılımı ile  atılmış olup, okul 01/11/2012 tarihinde tamamlanarak  eğitim öğretime açıldı.

 Kayırlı İlköğretim Okulu, ortaokul olarak dönüştürüldüğünden anasınıfı öğrencileri, anasınıfı öğretmeni, ilkokul öğrencileri ve ilkokul öğretmenleri okulumuza nakledildi. Kayırlı Pınarcık İlköğretim Okulu´nun kapatılmasıyla  okuldaki öğrenciler, öğretmen ve hizmetli kadrosu okulumuza aktarıldı. Böylece kasabamızın tüm anasınıfı ve ilkokul öğrencileri okulumuzda eğitim öğretime devam etmeye başladı.

Mustafa KAPLAN ve Bünyamin KAPLAN kardeşler, vefat eden abileri Hacı Merdan KAPLAN adına bina yapımı için  katkıda bulundular. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğüz de  okulumuzun adını "Kayırlı Hacı Merdan Kaplan İlkokulu" olarak belirledi. 

Okulumuzda :

12 adet derslik,

1 müdür odası,

1 adet  bilişim teknolojisi sınıfı,

1 adet fen ve teknoloji laboratuvarı

10 adet öğrenci tuvaleti

4 adet öğretmen tuvaleti

1 adet çok amaçlı salon

1 adet öğretmenler odası

1 adet arşiv bulunmaktadır.

Okulumuz kaloriferli olup güvenliği kameralar vasıtasıyla sağlanmaktadır. Okulumuz Fatih Projesine uyumludur. Okul bahçesinde voleybol ve basketbol sahası mevcuttur.

 

Okulumuzun adresi:

Kayırlı Köyü No:18  51080

                                                                    Kayırlı/ NİĞDE

 OKULUMUZ TARİHÇESİ YETERİNCE BİLGİ EDİNİLDİKTEN SONRA GÜNCELLENECEKTİR...

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2014 - Güncelleme: 11.06.2023 15:57 - Görüntülenme: 598
  Beğen | 0  kişi beğendi